Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

I lepe i zdrave noge!

Proširene vene koje većinu žena ometaju i, ne tako retko, sprečavaju da obuku omiljenu suknju, uglavnom se doživljavaju kao estetski problem, a ne kao oboljenje. Zato se sa lečenjem počne tek kada tegobe budu veoma izražene, što ne treba da bude tako.

Žene problem proširenih vena pogađa šest puta češće nego muškarce. Mogući uzroci su razni. Nasledni faktor ima važnu ulogu. U narodu je zaživela podela na to da li nekoga muče unutrašnje ili spoljašne vene. Medicinski, sve vene su unutrašnje, s tim da se neke uveliko vide a druge ne. U oba slučaja, noge bole i otiču i treba reagovati. Umanjenju tegoba pomažu I oralna terapija I mazanje nogu. To se radi bilo da se vene vide ili ne, ukoliko je utvrđeno da problem s venama postoji.

Simptomi i znaci za problem sa venama su: odmorne noge ujutru, ali umorne već oko podneva ili u prvim popodnevnim časovima, teške noge i otečeni gležnjevi u vreme menstruacije, grčevi u nogama za vreme spavanja, svrab u gležnjevima, popucali kapilari na bedrima ili listovima tzv. „paučinaste vene”. Treba reagovati na vreme, kod prvih znaka upozorenja. Nije dovoljno sakriti popucale kapilare i rešiti estetsko pitanje.

 

Može se reći da proširene vene predstavljaju i kliničku manifestaciju slabosti vezivnog tkiva, a pridružuju joj se najmanje dve, ali često i više bolesti ove grupe (spušten svod stopala, preponske kile, prošireni kapilari i crveno lice itd). Proširene vene su zastupljene kod 50-80 posto odraslog stanovništva, a komplikacije kao što su – tromboze, hronični otok, venska ulceracija i bolesti kože, manifestuju se kod 1/3 bolesnika sa proširenim venama. 

Dobra vest je da se proširene vene mogu lečiti, Avaricon® linija predstavlja prirodno rešenje za tegobe proširenih vena. Avaricon® kapsule se preporučuju za ublažavanje tegoba nastalih kao posledica poremećaja venske cirkulacije: otok i bol, grčevi, parestezije, pucanje kapilara i osećaj “teških nogu”. Redovnom upotrebom Avaricon® gela ili krema ublažavaju se bol i grčevi u nogama, smanjuje se otok i osećaj težine, a hod je lakši i prijatniji. Krem sadrži pantenol i preporučuje se za suvu kožu kojoj je potrebna dodatna nega, a gel obezbeđuje prijatan osećaj hlađenja.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top