Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

MUČI VAS GASTRITIS? DA LI JE KRIVO PROLEĆE?

Žarenje u gornjem delu stomaka, bol koja se pojačava ili smanjuje posle uzimanja hrane, mučnina, osećaj nadutosti posle obroka, gasovi… U proleće možete očekivati pogoršanje ovih simptoma zbog pojačanog lučenja želudačne kiseline, koje predstavlja reakciju organizma, odnosno organa za varenje na promenu spoljašnje temperature.

Helico Balans je jedinstvena kombinacija dobrih bakterija koje pomažu u eradikaciji Helicobacter pylori i u obnavljanju crevne mikroflore koja je dovedena u disbalans upotrebom antibiotika.

Ako imate ove simptome, preporučuje se uzimanje više manjih obroka barene ili kuvane hrane bez previše začina i izbegavanje slanih i masnih jela. Sveže voće i povrće zamenite kuvanim. Izbegavajte alkohol i kafu, i zaboravite na žvakanje žvakaćih guma, pošto one dodatno stimulišu lučenje želudačne kiseline. Redovna fizička aktivnost i dovoljno sna pomoći će u kontroli stresa, neprijatelja osetljive sluznice želuca.

Navedeni simptomi mogu da ukažu da se radi o gastritisu, i ako potraju duže od nedelju dana, neophodno je posetiti lekara. Lekar će postaviti dijagnozu, utvrditi uzrok, i na osnovu uzroka odrediti potrebnu terapiju.

Manje promene u načinu ishrane mogu značajno da ublaže simptome gastritisa:

• Izbegavajte preobilne obroke i duge periode gladi
• Izbegavajte masnu i začinjenu hranu, industrijske grickalice i slatkiše
• Izbegavajte gazirana pića, alkohol, kafu

Ukoliko je uzrok gastritisa infekcija bakterijom Helicobacter pylori, lekar će propisati terapiju kombinacijom antibiotika i lekova koji smanjuju lučenje želudačne kiseline.

Uz konvencionalnu terapiju infekcije Helicobacter pylori, kao potpora lečenju i za smanjenje štetnog uticaja antibiotika, preporučuje se Helico Balans.

Helico Balans sadrži Pylopass inaktivisani soj Lactobacillus reuteri koji se u želucu vezuje za Helicobacter pylori i izlučuje iz organizma, što dovodi do smanjenja broja bakterija u želucu. Specifično vezivanje utiče samo na ovaj soj bakterija i ne menja preostalu crevnu mikrofloru, tako da ona ostaje u ravnoteži.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top