Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Ublažite nelagodnosti koje izaziva oštećenje zgloba

Jedan od ključnih uslova srećnog života je očuvanje normalne pokretljivosti zglobova. Međutim, tokom godina, usled genetskih uzroka, opterećenja, načina ishrane i, uopšte, uslova života, može se javiti oštećenje zgloba što izaziva velike promene na nivou sistema organa za kretanje.

ApotekaPLUS-oštećenje zgloba

Zglob nastaje na mestu spoja dve kosti, čiji krajevi su obloženi hrskavicom, čime se umanjuje trenje i sprečava oštećenje koštanih površina. Obavijen je zglobnom čaurom, koja nije prokrvljena i u okviru koje se nalaze materije koje služe za ishranu hrskavice. Naši zglobovi, od trenutka kad prohodamo, bivaju izloženi nizu izazova. Kod nekih osoba, usled različitih uzroka, može doći do istanjenja i propadanja sloja hrskavice, što krajeve kosti ostavlja izloženim i podložnim nastanku oštećenja zgloba prilikom pokreta, koji onda postaju vrlo bolni.

Prva oštećenja najčešće i ne primetimo, ali vremenom dolazi do progresije i u trenutku kada počinju da se javljaju bolovi, naši zglobovi su već pretrpeli izvestan stepen oštećenja i došlo je do razvoja zapaljenskog procesa, čiji intenzitet se vremenom može samo povećavati.

Kako bismo umanjili nelagodnosti, najpre posežemo za lekovima protiv bolova, ali to nije najbolje rešenje, pošto uzrok ostaje netretiran. Tek primenom supstanci koje pomažu našim zglobovima činimo prvi korak ka rešavanju problema.

BIONA prašak za oralni rastvor jedan je od preparata prisutnih u našim apotekama, a koji je namenjen osobama koje imaju probleme koji se odnose na pokretljivost zglobova.

To je dodatak ishrani koji sadrži glukozamin-sulfat, prirodnog porekla, ekstrahovan iz ljušture škampa i rakova. Glukozamin sulfat je aminosaharid koji se uobičajeno nalazi u organizmu i učestvuje u sledećim procesima: obezbeđuje glatkoću i elastičnost zglobova i sprečava njihovo oštećenje, ima protivupalna svojstva, usporava procese propadanja zglobne hrskavice, učestvuje u stvaranju hijaluronske kiseline sinovijalne tečnosti, stimuliše biološko stvaranje gradivnih sastojaka zglobne hrskavice, kao što su glukozaminoglikan i proteoglikan.

BIONA pakovanje sadrži 20 kesica praška, od kojih svaka sadrži 2000 mg kristalnog  glukozamin-sulfata (natrijumova so glukozamin-sulfata), što odgovara 1500 mg čiste supstance. S obzirom na malu veličinu molekula kristalnog glukozamin-sulfata, prašak Biona karakteriše odlična bioraspoloživost u organizmu, te time i bolja efikasnost u poređenju sa drugim oblicima proizvoda slične namene.

ApotekaPLUS-biona

Primena preparata je jednostavna: Sadržaj jedne kesice potrebno je rastvoriti u čaši hladne ili tople vode (ne vruće). Uzimati jednom dnevno nakon obroka tokom 6 nedelja ili duže po potrebi. Preparat je namenjen osobama koje imaju bol u zglobovima, ograničenu pokretljivost zglobova i oštećenja zglobova, kao u slučaju osteoartritisa.

Kliničke studije su pokazale da je efikasnost delovanja glukozamin-sulfata na simptome osteoartritisa vidljiva već nakon 2-3 nedelje od početka primene preparata. Takođe, supstancu karekteriše dobra podnošljivost i do sada nisu primećeni nepovoljni uticaji na kardiovaskularni, respiratorni, centralni ili autonomni nervni sistem.

Zahvaljujući glukozamin-sulfatu visoke bioraspoloživosti Biona pomaže u obnavljanju hrskavice u stanjima degenerativnih oboljenja zglobova, u ublažavanju bolova i odlaganju strukturalnog oštećenja zglobova.

Potražite Biona prašak u našim apotekama tokom oktobra po povoljnoj ceni.

Vaše Apoteke plus

 Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top