Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Praktični saveti za negu bebine kože od prvog dana

Želja svakog roditelja je da očuva zdravlje svog deteta. Osnovni cilj nege nežne bebine kože jeste da i ona bude čista i zdrava. U poređenju sa kožom odraslih, bebina koža je tanja, ima veću sklonost ka alergijama i iritacijama, sklonija je isušivanju. Pravilnom negom i upotrebom proizvoda namenjenih bebama smanjuje se mogućnost nastanka iritacija, ojeda i osipa.

Po izlasku iz porodilišta, uz pomoć patronažne sestre, savladava se obrada pupka i kupanje bebe bez njegovogApotekaPLUS_Praktični_saveti_za_negu_bebine_kože kvašenja. Kad pupak zaraste, beba se može kupati u odgovarajućoj kadici. Osim u letnjim mesecima, nije neophodno svakodnevno kupanje, već je dovoljno oprati regije kože podložne infekciji, a to su pelenska regija i pregibi kože. Birajte proizvode za negu koji nemaju agresivne sastojke i ne narušavaju pH vrednost kože.

Za svakodnevno održavanje higijene mogu se koristiti mekane suve krpice od prirodnih materijala za jednokratnu upotrebu. To nisu bilo kakve krpice. Toto suve krpice napravljene su od viskoze, a kada se nakvase, ponašaju se kao vlažne maramice. Toto suve krpice ne sadrže agresivne čistače, konzervanse ni parfeme. Mogu se koristiti u svim situacijama gde je potrebno brisanje nežne bebine kože. S njima se mogu očistiti lice, oči, nos, usta, uši, pazuh, pregibi kože i pelenska regija. U isto vreme, mogu se koristiti i kao obične maramice. Praktično, to je proizvod 2 u 1.

Kada se beba upiški, dovoljno je obrisati regiju Toto krpicom pokvašenom mlakom vodom, a potom obrisati suvom krpicom. Tako se neće narušiti pH vrednost kože. Važno je da intimnu regiju Vaše bebe brišete od napred ka pozadi, naročito kod devojčica, jer se na taj način sprečava prodor crevnih bakterija ka urinarnim putevima.

Pravilno i svakodnevno održavanje higijene uz primenu odgovarajućih klinički i dermatološki ispitanih proizvoda je osnova za lepu i zdravu kožu Vaše bebe.

Bilo da čistite bebinu kožu ili je mažete kremama za negu, ne zaboravite da je bebama dodir nezamenljiv za razvoj, osećaj sigurnosti i emotivnu povezanost sa roditeljima. Uživajte u svakom dodiru.Prijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top