Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Savet

Izborite se sa upalom sinusa

Rinosinuzitis predstavlja zapaljenski proces sluznice nosa i sinusnih šupljina. Može biti virusnog, bakterijskog, mikotičnog, autoimunog ili alergijskog porekla.

Simptomi sinusitisa se najčešće  razvijaju tokom i nakon  prehlade, dok su  hronični oblici najčešće povezani sa alergijama. Prvi znak je bol i pritisak u predelu obraza, očiju i čela.

Ostali simptomi mogu biti:

  • Žuti ili zeleni sekret iz nosa
  • Slivanje nosnog sekreta
  • Zapušen nos
  • Otežano disanje
  • Glavobolja
  • Bolovi u zubima i zadah iz usta
  • Povišena telesna temperatura

U fiziološkim uslovima, sinusi su ispunjeni vazduhom, a sekret koji se proizvodi u sinusima se kroz nosnu šupljinu eliminiše iz organizma. U slučaju sinusitisa, dolazi do upale i otoka sluznice usled čega se teže eliminiše sekret i dolazi do njegovog nakupljanja.

Upala sinusa može biti akutna i hronična, a terapiju sprovodi lekar nakon identifikacije uzročnika. Terapija može obuhvatiti dekongestive, antibiotike, analgetike, antihistaminike itd.

Kliničkim studijama je dokazana efikasnost standardizovanih biljnih lekova na bazi etarskih ulja eukaliptusa, slatke narandže, mirte i limuna. Ovi sastojci sinergističkim dejstvom smanjuju viskoznost sekreta i povećavaju brzinu njegove eliminacije.

Olakšavanju simptoma doprinosi  inhaliranje i ispiranje nosnih šupljina slanim rastvorima. Ukoliko je sinusitis uzrokovan sezonskim alergijama, potrebno je izlaganje alergenima svesti na minimum.

GELOMYRTOL  FORTE ®

Gastrorezistentne kapsule sadrže standardizovanu količinu aktivnih supstanci, dobijenih iz destilata smeše prečišćenih etarskih ulja eukaliptusa, slatke narandže, mirte i limuna.

Aktivno deluje na produkciju sol faze mukusa, dovodi do razblaživanja sekreta i povećava brzinu njegove eliminacije. Stimuliše kretanje cilija i deluje protivupalno. Mirtol se zbog svojih terapijskih dejstava nalazi u vodičima za terapiju rinosinuzitisa i bronhitisa.

Zbog svih navedenih svojstava GELOMYRTOL FORTE oslobađa disajne puteve od sekreta, olakšava iskašljavanje, ubrzava oporavak i skraćuje trajanje bolesti.

GELOMYRTOL  se preporučuje odraslima i deci starijoj od 12 godina, tri do četiri puta dnevno po jedna kapsula pola sata pre jela sa dovoljnom količinom tečnosti. Da bi preporučena terapija bila efikasna, lek je neophodno uzimati minimum 5 -7 dana. GELOMYRTOL FORTE® kapsule se mogu bezbedno primenjivati i uz propisanu antibiotsku terapiju.

upala sinusaPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top