Brinite o sebi, mi ćemo o vama

PRIJAVA NA VESTI

Aktuelni saveti i ponude

Aktuelnost

Dan porodice kao podsetnik na prave vrednosti

Koliko vremena zaista provodite sa porodicom?

Ujedinjene nacije su pre četvrt veka donele odluku da 15. maj bude proglašen za Dan porodice sa namerom da se istakne značaj porodice za društvo i njen uticaj na svetska kretanja, ali i da se podigne standard života porodicama širom sveta. Ovaj praznik označava srce ispod krova kuće, što su simboli zdravog porodičnog života.

ApotekaPLUS-dan porodice

Mentalno i fizičko zdravlje svakog od nas zavise od toga koliko su u ravnoteži naš privatni i profesionalni život. Deo porodice iz koje smo potekli uvek nosimo sa sobom. Takođe, porodica koju kasnije formiramo definisana je kroz stavove i vrednosti prisutne u našim svakodnevnim aktivnostima, gde svaki član daje svoj doprinos. Zato je svaki dan proveden sa porodicom veoma važan i treba da mu se posvetimo.

Ove godine Dan porodice ima temu: uticaj porodice na podizanje svesti o klimatskim promenama, uz poseban osvrt na unapređenje obrazovanja, praktičnog iskustva i uzgoja zdrave hrane.

Za stvaranje čvrstih veza između članova porodice pored čestih razgovora značajno je da porodica ima zajedničke aktivnosti u vidu pripreme hrane, vremena koje članovi provedu zajedno za stolom, u društvenim igrama, na izletima, proslavama, ali i da jedni drugima budu podrška u manje prijatnim trenucima. Prednosti odrastanja u stabilnoj porodici su mnogobrojne: razvijeno kreativno i kritičko razmišljanje, lako donošenje odluka na osnovu dostupnih činjenica, brzo prilagođavanje nastaloj situaciji, sposobnost da se prepozna realna opasnost, visok stepen odgovornosti prema svim obavezama, razumevanje za potrebe drugih i saosećanje sa drugim ljudima. Takođe, ljudi koji su imali zdrave porodične odnose gledaju na život sa vedrije strane, što im pomaže da se lakše uhvate u koštac sa svim problemima i izazovima u životu. Oni kroz svoje aktivnosti dalje prenose sve što su naučili u porodici i na taj način imaju uticaj na druge ljude. Time mogu oplemeniti i živote osoba koje su potekle iz disfunkcionalnih porodica i na taj način im pomoći da prevaziđu situacije u kojima se teže snalaze.

Danas je Dan porodice. Požurite kući sa posla, opustite se i uživajte. Ništa ne može da nadoknadi vreme koje propustite u odrastanju Vaše dece ili da zameni Vaše prisustvo kada ste potrebni partneru.

Mi znamo koliko je važno održanje zdrave zajednice i zato svakodnevno brinemo o Vama i Vašoj porodici.

Apoteke PlusPrijava na vesti

Aktuelni saveti i ponude

Top